1. Wanneer kan ik een rondvlucht, luchtdoop of initiatievlucht maken. Hoe gaat dat in zijn werk ?
PPP-Services verstrekt luchtdopen op eenvoudige aanvraag. Uit ervaring weten we dat om iets aan de luchtdoop te hebben, de minimum duur (motor tijd) 30 minuten is. Behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag, vliegen we op alle dagen dus ook op zon- en feestdagen. Natuurlijk moet het weer meevallen.
2. Kan ik zelf dag en uur bepalen ? Wat moet ik daarvoor doen ?
Wenst men er zeker van te zijn om op een bepaalde dag/uur te kunnen vliegen , is het best is om 2a3 weken op voorhand een datum /uur af te spreken zodat tijdig een en toestel kan gereserveerd worden. Last minute reservaties zijn echter ook zonder meer mogelijk in zoverre een toestel beschikbaar is.
3. Wat is de duur / wat is het traject / mag ik een fototoestel meenemen ?
Een standaard luchtdoop boven Antwerpen (stad + haven) is mogelijk en duurt ca. 30 minuten. (zie verderop voor meer details.) In praktijk kan de opdrachtgever vrij met de piloot afspreken waar hij naar toe wenst te vliegen alsook de te volgen route. U betaalt alleen de vliegtijd (= tijd dat de motor draait). Bij langere vluchten kan ook op een ander vliegveld een stop ingelast worden, zonder bijkomende kosten
4. mag ik een fototoestel / camera meenemen ?
Het nemen van foto's vanuit het vliegtuig voor huis-, tuin- en keuken-gebruik wordt doorgaans oogluikend toegestaan.
5. Wat bij minder goed weer ?
Op de voorziene dag van de luchtdoop checkt de piloot de weerverwachting en verwittigt zijn passagiers. Bij minder goed weer (ook al is het voor de piloot perfect vliegbaar) wensen we de luchtdoop te verplaatsen omdat een goed uitzicht voor de passagiers primordiaal is.
6. Met welk toestel vliegen jullie ? Hoeveel personen kunnen mee ?
Er wordt doorgaans gevlogen met een vierzitter (vb. een recente Piper Warrior III ) zodat er naast de piloot nog 3 passagiers meekunnen.
7. Mogen kleine kindjes op papa's / mama's schoot zodat we toch met 4 meekunnen ?
Neen, dat mogen we helaas in geen geval toestaan, ook al zou dit perfect kunnen. Dit omwille van verzekeringstechnische, maar ook vooral om juridische redenen, die ons verbieden om met meer dan 4 personen ( piloot + 3 passagiers) in een vierzitter te vliegen.
verder